Stadsambassadeur Christopher Marks over zijn Utrecht

Christopher Marks
Delen:

Christopher Marks is als stadsambassadeur van Utrecht het uithangbord van onze stad. Als zelfstandig ondernemer is hij werkzaam als marketing strateeg voor allerlei gave bedrijven en organisaties. Christopher neemt ons mee door Utrecht vanuit zijn perspectief.

Christopher en zijn vrouw verhuisde in 2015 vanuit het Gooi naar Utrecht uit de behoefte om ruimer te wonen. “Leidsche Rijn was voor ons perfect, want het heeft de vruchten van de grote stad en tegelijkertijd genoeg ruimte en een mooie omgeving. Het had voor ons zoveel voordelen dat we gelijk waren verkocht.”

Na een aantal jaar groeide de behoefte bij Christopher om iets terug te doen voor de stad. “In het Gooi was ik ook vrijwilliger voor een lokale omroep, maar ik was op zoek naar iets in mijn nieuwe omgeving. Als Utrechter wilde ik graag een bijdrage leveren aan de stad en het leek me een goede manier om mijn netwerk te vergroten.” Zo kwam hij terecht bij Thirty030. Een groep jonge Utrechters die allerlei toffe initiatieven in de stad opzetten.

Christophers Hotspots
Als groot fan van Leidsche Rijn brengt Christopher veel tijd door in dit stadsdeel. Op zijn vrije dagen trekt hij er graag op uit met zijn gezin. “Je hebt hier het Maximapark, waar je heerlijk kan wandelen, picknicken of sporten.”

Als vader komt Christopher graag bij kindvriendelijke plekjes. Een van die plekken is Geertje’s Hoeve, vlakbij Kasteel de Haar. “We komen daar graag. Er valt genoeg te beleven en kinderen kunnen zich daar helemaal uitleven. Lekker helpen met de diertjes verzorgen of het museum in. Er valt van alles te doen.”

Verder is ook Christopher dol op goed eten. Daarvoor trekt hij graag de stad in. “Ik vind het leuk om met mijn vrouw op date night te gaan. Een mooie plek hiervoor is WT Urban Kitchen. Je kijkt vanaf de watertoren uit op de hele stad en het eten is super.”

Naast zijn mooie gezinsleven maakt Christopher regelmatig tijd voor zijn vrienden. “Wij spreken vaak af in de binnenstad. Bij Kloek kan je gezellig zitten, dus daar komen we graag. Beers & Barrels is ook een goeie, ze hebben een heel ruim aanbod aan bier en je kunt er lekker eten.”

Mijn tips

 • “Je hebt hier het Maximapark, waar je heerlijk kan wandelen, picknicken of kan sporten.”

 • “We komen daar graag. Er valt genoeg te beleven en kinderen kunnen zich daar helemaal uitleven."

 • WT Urban Kitchen

  Bezienswaardigheden

  "Je kijkt vanaf de watertoren uit op de hele stad en het eten is super.”

 • Kloek

  Eten en Drinken

  "Je kan er gezellig zitten, dus daar komen we graag."

 • Beers & Barrels

  Eten en Drinken

  "Ze hebben een heel ruim aanbod aan bier en je kunt er lekker eten.”

Andere verhalen

"Wandel door Utrecht en het voelt alsof je in een openluchtmuseum loopt."

“In Utrecht is er ruimte voor expressie, zonder dat de stad haar eigen identiteit verliest.”

"From the city for the city. Ik denk dat meer mensen wat voor de stad kunnen betekenen door...