Het Utrechtse verhaal van Luc Stolk

Luc Stolk
Delen:
Luc Stolk - Local Story

Luc Stolk, een jong duurzaam verantwoorde ondernemer, recyclet oude fietsframes uit de stad tot vrolijke stadsfietsen van hoge kwaliteit. Zijn bedrijf Lust For Rust is geïnspireerd door de stad. In dit item vragen wij Luc naar wie hij is, wat hij doet en op welke plekjes hij graag komt.

Luc verhuisde zo’n 5 jaar geleden vanuit het naburige Nieuwegein naar de grote stad Utrecht. Over de vraag ‘waarom’ hoeft hij niet lang na te denken. “Ik kom al van jongs af aan in Utrecht. De stad is knus, de mensen zijn sociaal en ik heb het gevoel dat er hier nog echt naar elkaar omgekeken wordt”. Of Luc zichzelf ooit ergens anders ziet wonen? “Ik ben er voor mezelf wel over uit dat ik hier de rest van mijn leven wil blijven. Los van wat ik hier heb opgebouwd, toont deze stad zoveel overeenkomsten met dat waar ik zelf voor sta: saamhorigheid, gezelligheid en ontwikkeling op sociaal en zakelijk vlak”.

Luc’s hotspots
Net zoals velen van ons houdt Luc ook van een lekker hapje eten op z’n tijd. “Een van mijn favoriete plekjes in Utrecht is restaurant FICO. Los van de prachtige locatie in de Veilinghaven, kan je daar zo verschrikkelijk lekker eten. Het kost wellicht iets meer dan de gemiddelde bistro, maar het is nog steeds betaalbaar en het is iedere cent dubbel en dwars waard”.

Luc Stolk - Local Story

Luc is ervan overtuigd dat Utrecht nog veel meer te bieden heeft aan bewoners en bezoekers. “De slogan van Lust for Rust is: ‘from the city for the city’. Ik denk dat meer mensen wat voor de stad kunnen betekenen door hun input en inspiratie uit de stad te halen. We leven in een stad met veel intelligente en ondernemende mensen. Ik vind dat we meer met elkaar zouden moeten optrekken.”

Mijn tips

 • Amelisweerd

  Bezienswaardigheden

  Ter ontspanning trekt Luc graag naar natuurgebied Amelisweerd. “Ik vind het een heerlijke manier om even te ontsnappen...

 • FICO

  Eten en Drinken

  "Los van de prachtige locatie in de veilinghaven, kan je daar zo verschrikkelijk lekker eten."

 • Ubica

  Eten en Drinken

  "Ik ben regelmatig te vinden bij Ubica. Daar is het altijd gezellig, veel jonge hippe mensen. Als je...

 • Op zoek naar een plekje waar je rustig aan het werk kan onder het genot van een kopje...

Andere verhalen

"Wandel door Utrecht en het voelt alsof je in een openluchtmuseum loopt."

"Het Griekse gevoel kun je ook in Utrecht terugvinden."

"Utrecht ligt geweldig in het midden van het land waardoor je allerlei mooie uitvalswegen hebt."