Merijn Koops over zijn Utrecht

Merijn Koops
Delen:

Merijn Koops heeft als echte Utrechter al heel wat gezien van de wereld. De afgelopen jaren heeft hij op verschillende plekken gewoond, van Londen tot aan Medellín. Nu hij weer terug is ons mooie stadje, zet hij zich namens Too Good To Go in tegen voedselverspilling. 

Too Good To Go is een platform waar lokale ondernemers hun overgebleven voedsel kunnen aanbieden tegen een lage prijs. Zo kunnen gebruikers van de app relatief goedkoop levensmiddelen kopen, die normaal gesproken weggegooid zouden worden. Op deze manier wordt voedselverspilling tegengegaan en dit draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

“Ik voel van kleins af aan al de verantwoordelijkheid om van de aarde een betere plek te maken. Ik vind het heel leuk om me voor een ander in te zetten.”  Hij heeft een duidelijke boodschap: “Verandering kan soms heel lastig lijken, maar het is belangrijk om ons collectief in te zetten voor een stap in de goede richting. Dat zou al heel veel schelen.”

Merijns hotspots
Naast zijn drukke leven heeft Merijn zo nu en dan ook wat tijd voor zichzelf. “Meestal ga ik in de weekenden lekker een hapje eten met vrienden of ergens biertjes drinken. Een van mijn favoriete plekken is het Filmcafé. Ze hebben daar heel veel uiteenlopend activiteiten, van techno feestjes tot lasergamen.”

Op een lekkere zomeravond is Merijn graag te vinden bij de culturele vrijhaven De Nijverheid. “Ik vind dat echt een toevoeging voor Utrecht, een mooie plek waar je lekker kan borrelen aan het water.”

Merijn houdt van lekker eten. Hij gaat graag op pad voor een hapje buiten de deur, maar doet dit wel verantwoord. “Ik hecht er waarde aan dat een restaurant gebruik maakt van lokale producten. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik restaurant De zusters. Er staat een jonge chef die de leveranciers allemaal persoonlijk kent en regelmatig zijn eigen producten plukt.”

Als fervent boekenlezer gaat Merijn graag opzoek naar zijn volgende titel bij Acanthus, in de Utrechtse binnenstad. “In deze boekenwinkel word je overspoeld met alle bijzondere boeken. Je krijgt direct een soort Harry Potter gevoel bij binnenkomst.”

Als Merijn uitgelezen, uitgegeten en uitgeborreld is, is het tijd om de heupjes los te gooien. Zijn favoriete plek hiervoor is Club WAS. “Ze organiseren hier hele leuke feesten, de sfeer is altijd heel chill en er komen allerlei soorten mensen. Dat maakt het voor mij een superleuke plek.”

Mijn tips

 • "Ze hebben daar heel veel uiteenlopend activiteiten, van techno feestjes tot lasergamen.”

 • De Nijverheid

  Eten en Drinken

  "Een mooie plek waar je lekker kan borrelen aan het water.”

 • Restaurant DeZusters

  Eten en Drinken

  “Ik hecht er waarde aan dat een restaurant gebruik maakt van lokale producten. Er staat een jonge chef die...

Andere verhalen

“In Utrecht is er ruimte voor expressie, zonder dat de stad haar eigen identiteit verliest.”

"From the city for the city. Ik denk dat meer mensen wat voor de stad kunnen betekenen door...

“Leidsche Rijn was voor ons perfect, want het heeft de vruchten van de grote stad en tegelijkertijd genoeg...