Oude Hortus

Het Universiteitsmuseum en de Oude Hortus zijn gesloten. Dat is met een goede reden: de voorbereiding voor de vernieuwing en verbouwing zijn namelijk in volle gang.

Er wordt gewerkt aan hét onderzoeksmuseum van Nederland: een familiemuseum waar je actief kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht en Utrechtse onderzoekers in heden en verleden. Waar je geïnspireerd wordt tot het stellen van vragen over jezelf en de wereld om je heen. En waar je leert antwoorden te zoeken en deze op waarde te schatten. In het vernieuwde Universiteitsmuseum word je zelf een onderzoeker. 

Het UMU verdwijnt tijdens de sluiting zeker niet van de radar: online is het museum open met een uitgebreid aanbod aan activiteiten om thuis te doen. Ook blijvt het UMU programma’s voor scholen aanbieden op locatie.

Tijdens de verbouwing van het museumgebouw is ook de Oude Hortus gesloten. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de kassen te renoveren en op te knappen. Ze worden o.a. opnieuw geschilderd en krijgen nieuw glas op het dak.

Uiteraard wordt de tuin wel goed bijgehouden, zodat de hortus er na de werkzaamheden weer mooi bij ligt.

Adres

Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht

Contact