Stadsschouwburg Utrecht

Als je naar het theater wil in Utrecht, is de Stadsschouwburg één van de eerste plekken waar je aan denkt. Je kunt hier terecht voor een breed scala aan prachtige voorstellingen, van dans en cabaret tot theater en muziek.

Het theater is gevestigd in een karakteristiek gebouw aan het Lucasbolwerk. Het werd net voor de Tweede Wereldoorlog ontworpen door architect Willem Marinus Dudok. Bij het uitbreken van de oorlog was het gebouw nog niet klaar en dreigden nazi’s en NSB-ers het gebouw te slopen. Gelukkig kon het in 1941 worden opgeleverd op een prachtige plek tussen park en water. Het gebouw werd diverse keren gerenoveerd en in 2010 erkend als rijksmonument.

De Stadsschouwburg heeft twee prachtige zalen. In de Douwe Egberts zaal kunnen zo’n 1000 personen terecht. Wil je een wat intiemere setting, dan kun je genieten van een kleinschalige productie in de Blauwe zaal.

Zin om voor de voorstelling nog wat te eten of drinken? Boek dan een tafeltje bij het theater restaurant Zindering. Hier wordt gekookt met producten van topleveranciers, biologische boeren en verse vangst van jagers en vissers. De menukaart wisselt iedere maand.

Ook zonder voorstelling is een bezoekje aan Zindering de moeite waard. Zo wordt er gedurende het seizoen van alles georganiseerd, van culinaire proeverijen tot bezinning op zondag. En bij mooi weer zit je heerlijk op het gezellige terras met uitzicht op de Dom!

Adres

Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht

Contact